Wat houdt gamen eigenlijk in?

 

Helaas, op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Al was het alleen al omdat er miljoenen games bestaan, allemaal met net weer een andere opzet, vormgeving en doel. Zeker als je zelf niet met games bent opgegroeid, kun je je als ouder soms echt niets voorstellen bij wat er gebeurt in die overweldigende gamewereld waar je kind zo graag in verdwijnt. En je kunt je daardoor behoorlijk buitengesloten voelen. Eigenlijk krijg je pas echt een idee van een game als je er een filmpje van bekijkt. Of hem zelf speelt natuurlijk. Maar het scheelt ook al als je iets meer weet over de verschillende genres.

8.jpg

Wat moet je als ouder weten over je kind en gamen?

Gamen, gamegedrag en schermtijd zijn de meest voorkomende discussiepunten voor ouders met hun kind. Hoeveel schermtijd geef je je kind? Wanneer loopt je zoon of dochter risico op gameverslaving? Is gamen slecht, en kan je kind er RSI van krijgen?

Mijn gamende kind geeft ouders alle antwoorden die ze nodig hebben om goed om te kunnen gaan met de favoriete hobby van hun kind. De meeste ouders zijn zelf niet opgegroeid met gamen, en weten daardoor niet altijd waar ze precies op moeten letten. Het goede nieuws: gamen is leuk én waardevol voor de ontwikkeling van je kind. Mijn gamende kind geeft je alle tips en antwoorden die je nodig hebt om thuis een fijne, veilige omgeving voor je kind te creëeren.

Kortom, echt álles wat je als ouder moet weten over je gamende kind!